Infrarood Thermografie Paard

Uitgebreid onderzoek bij paarden toont aan dat veel letsels en lichamelijke condities zeer nauwkeurig gedetecteerd kunnen worden, nog voor klinische symptomen zichtbaar zijn, door infrarood thermografie toe te passen.

Infrarood thermografie biedt een unieke en betrouwbare manier om primaire oorzaken, waar vaak blijkt dat de klinische symptomen veroorzaakt worden door een secundair probleem welke ontstaan is door een primair probleem, van blessures, kreupelheden, etc. op te sporen en het herstel na intensieve activiteit tijdens training en prestaties en het herstel na letsel en ziekte van een paard te kunnen volgen.

Tevens is infrarood thermografie betaalbaar toe te passen voorafgaand aan bijvoorbeeld de kostbaardere rontgenologische keuring bij aankoop van een paard. Blessures of problemen welke nog niet klinisch zichtbaar zijn kunnen zo, voordat de koop gesloten wordt, al opgespoord worden en de lichamelijke conditie goed in beeld gebracht worden.

Infrarood thermografie biedt voordeel bij:

- Inzichtelijkheid in lichamelijke conditie voorafgaand aan aankoop van een paard.

- Prestatiemonitoring en letselpreventie

- Vroegtijdige detectie

- Revalidatiemonitoring

- Kreupelheden en rugproblemen

- Slechte en verminderde prestaties

- Monitoring van (invloed van) training

We werken met de best mogelijke apparatuur (Flir T620 camera 640 x 480 resolutie) om het beste te halen uit de scans en zo in samenwerking met uw dierenarts zo snel mogelijk resultaat te halen bij herstel en zo verantwoord en op het juiste moment weer aan de training te kunnen beginnen.

Using FLIR Thermal Imaging for Equine Thermography

© 2018 by Thermal Perspective. Proudly created with Wix.com