Medische Thermografie bij mensen

Medische Thermografie

Thermografie is een non invasieve pijnloze vorm van onderzoek van het menselijke lichaam. Middels infraroodtechniek worden de fysiologische processen in het lichaam in hun warmtepatronen vastgelegd. 

 

Al in een vroeg stadium kunnen indicaties van fysiologische veranderingen in het lichaam waargenomen worden.  Als er een anatomische verandering is ontstaan in bijvoorbeeld de borsten (bijv. cyste) dan is hier een abnormaal fysiologisch proces aan vooraf gegaan.

 

Heb je lichamelijke klachten in:

√    je borsten (ook mannen!)

√    je buik

√    je rug

√    je gebit

√    je schildklier

√    vage klachten

√    ontstekingen

√    blessures

 

Dan kan infraroodscreening een manier zijn om te kijken of er indicaties van afwijkingen te vinden zijn. Met die aanwijzingen kun je pro actief aan de gezondheid van je lichaam werken!

 

De thermogrammen worden door een arts geanalyseerd en de bevindingen met de thermogrammen worden verwerkt in een rapport. Blijkt uit de beoordeling van de arts dat er reden is voor verder onderzoek, dan wordt u doorverwezen voor verder onderzoek naar uw huisarts.

 

Nauwkeurige techniek

Met zeer gevoelige, hoog-resolutie infraroodcamera’s en speciale medische software, worden minieme temperatuursverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar gemaakt. Een thermogram is een foto die gemaakt is met een warmte camera of een infraroodcamera. Dankzij het gebruik van gepatenteerde medische anatomie software kunnen er anatomische beelden over de thermogrammen heen worden gelegd waardoor interpretatie nog nauwkeuriger kan en er herkenbare en duidelijke verbanden te leggen zijn. 

Ook voor sporters!

Thermografie is ook zeer goed toe te passen bij het monitoren van blessures bij sporters. Hierbij werkt de thermograaf samen met uw fysiotherapeut en desgewenst uw arts. 

Bij professionele clubs kan thermografie een uitkomst zijn wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe speler aangekocht gaat worden. Heeft de nieuwe speler soms al sluimerende blessures waarvan er klinisch nog geen symptomen zichtbaar zijn? Thermografie brengt ook processen in beeld voorafgaand (2 a 3 weken!) aan de uiteindelijke klinische symptomen waardoor behandeling vroegtijdig gestart kan worden en uw nieuwe teamlid niet op de bank hoeft te zitten. Ook om een team periodiek te blijven monitoren is thermografie de juiste tool. Keep all your players in the game!

© 2018 by Thermal Perspective. Proudly created with Wix.com