OVER

Irma Wormgoor
Certified Equitherm Equine Thermographer

Paarden zijn mijn passie. Naast het feit dat paarden prachtige dieren zijn, fascineert het me veel hoe het lichaam van het paard is gebouwd en werkt. Ik draag graag bij aan het algemene welzijn van het paard waar en wanneer ik kan. Het is van essentieel belang dat zij het werk dat we van hen vragen comfortabel kunnen doen, zonder dat ze hun eigen welzijn opgeven.

Ik ben naast Licensed Equitherm Equine Thermographer tevens Master Saddle Fitting Consultant (MSFC, Nederland) en Qualified Saddle Fitter (verbonden aan de Society of Master Saddlers, SMS, UK).

 

Al jaren werk ik met  plezier met eigenaar en paard om het zadelcomfort voor zowel paard als ruiter te verbeteren. Tijdens mijn werk als Saddle Fitter zie ik veel leed, waarvoor vaak geen (duidelijke) diagnose kan worden gesteld. Dit kan resulteren in (te) lange revalidatieperiodes voor het paard.

 

In 2013 kwam ik Thermografie al tegen en volgde cursussen in Nederland. Dit heeft me op weg gebracht en gezorgd dat ik meer verdieping en training wilde in thermografie bij paarden. Dit vond ik bij een opleiding in Engeland, bij het EquiTherm Training Center, waar ik mijn certificering heb behaald. 

De paardenwereld ontwikkelt zich constant. Dat is de reden waarom ik mezelf blijf scholen en ontwikkelingen blijf volgen op het gebied van thermografie,  anatomie, fysiologie en biomechanica van paard en ruiter. 

Irma Wormgoor
Medisch thermograaf humaan

Het menselijke lichaam en haar werking lijkt in de basis heel erg op die van paarden, vandaar de link naar de humane medische thermografie. Ik heb inmiddels al meer dan 6 jaar ervaring met thermografie en heb naast mijn thermografie opleidingen, allerlei internationale en nationale opleidingen gevolgd in de diergeneeskunde, natuurgeneeskunde & energetische geneeswijzen. Daarnaast ben ik ook in het bezit van het diploma Medische Basiskennis en blijft ik me constant bijscholen op het gebied van het menselijk lichaam en medische thermografie.

Ik ben aangesloten bij de IAMT.

© 2018 by Thermal Perspective. Proudly created with Wix.com